Stelt het gedrag waarvan hij/zij zelf niet begrijpt waar het vandaan komt?
Zegt het vaak 'Dat durf ik niet...'
Voelt hij/zij zich vaak alleen of niet begrepen?
Kan je kind moeilijk aangeven hoe hij/zij zich voelt?
Komt je kind vaak naar huis met verhalen over ruzie met vriendjes op de speelplaats?
" Wat is je grootste ontdekking? vroeg de mol. " Dat ik goed genoeg ben zoals ik ben" zei de jongen. (Charlie Mackesy)
Via therapie/ coaching met paard en ezel kan ik jou en je kind ondersteunen om...
Meer rust te vinden.
Het gedrag van je kind beter te leren begrijpen.
Het zelfvertrouwen vergroten.
Sociale vaardigheden te versterken.
Inzicht te krijgen in eigen gedachten en gevoelens.
Het zachtaardige karakter van ezels en paarden, schept een sfeer van rust en vertrouwen waardoor we op een ontspannen manier te werk kunnen gaan. Zowel ezels als paarden beschikken instinctief over de mogelijkheid om de onderliggende gevoelens en emoties, die wij als mens ervaren en uiten via onze lichaamstaal, op te merken en vervolgens te weerspiegelen in hun gedrag. Op deze manier kunnen we het denken over hoe we ons voelen, omzetten naar echt gaan voelen. Dit alles in aanwezigheid van en a.d.h.v. oefeningen met de dieren. We kijken naar wat er speelt in het leven van je kind en wat er nodig is om weer verder te kunnen gaan.
De kudde
Basil (°2015) Wanneer er geen bezoek is, is Basil vaak de ezel die wat meer op de achtergrond blijft. Hij kijkt dan toe naar wat zijn ezelbroertje, Kamil, doet en blijft eerder in zijn schaduw. Eens het ook voor hem als veilig aanvoelt, volgt hij Kamil en gaat hij mee opweg. Tijdens een bezoekje van nieuwe mensen of tijdens een sessie, komt opeens de nieuwsgierige kant van Basil naar boven. Hij komt dan vaak als eerste de mensen begroeten en stelt zich zeer meewerkend op om samen met hen hun traject te doorlopen.
Kamil (°2013) Als oudste lid van de kudde, is Kamil ook vaak de meest rustige. Van de 2 ezelbroertjes is hij de leider en degene die zijn broer mee op sleeptouw neemt bij bijvoorbeeld oefeningen in de piste of wandelingetjes. Ook tijdens het bezoek van de hoefsmid is hij als eerste aan de beurt en toont hij Basil dat alles wel oké is.
Tijdens sessies werkt Kamil steeds actief mee. Zo eet hij in zijn enthousiasme soms hulp- en woordkaarten op, wat kan helpen om bij cliënten het denk- en voelproces op gang te brengen.